Lees alles over wat we doen om van ons theater een plek voor iedereen te maken, een Theater van de Stad
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍ 
Niet goed leesbaar? Bekijk de online versie.
Theater Orpheus
Welkom bij onze community!

Orpheus zal bij jullie bekend zijn als de plek in Apeldoorn waar je naartoe gaat om de mooiste, grappigste en ontroerendste voorstellingen te zien en te genieten van de prachtigste muziek. En ook van de eindeloze mogelijkheden om je congres, event of feest te organiseren.

Wij doen meer en het is tijd om dat veel breder te delen. Met jullie dus. Onze maatschappelijke partners in Apeldoorn. In Orpheus vinden steeds meer activiteiten plaats door, voor en met verschillende groepen Apeldoorners. De community.

In deze nieuwsbrief doen wij drie keer per jaar verslag van wat er bij ons plaatsvindt en wat er op stapel staat. Waar je aan kunt denken? De KinderKaravaan, onze Gastprogrammeurs, het programma van de OuderenProgrammaraad, optredens van amateurkunstverenigingen, maatschappelijke projecten die Orpheus steunt, nieuwe, bijzondere samenwerkingen en participatietrajecten. Eigenlijk te veel om in een keer allemaal te noemen en daarom ook een nieuwsbrief op regelmatige basis.

Wil je meer weten of met ons samenwerken aan een sterke community? Neem dan contact met ons op. Wij staan open voor jullie ideeën en suggesties als deze mensen samen brengen, zorgen voor ontmoeting en verbinding en/of belangrijke maatschappelijke thema’s raken.

Hartelijke groet,
Mirjam Barendregt
 
$titel1
 
Theater van de Stad deelnemer aan het woord
Voor Orpheus lieten vijf deelnemers van Theater van de Stad activiteiten zich fotograferen in onze kleedkamers en vertelden hun verhaal. In deze nieuwsbrief het verhaal van Nils-Anders Gruben. 

"Ik sta nergens liever dan op de planken. Alle vormen van theater vind ik geweldig, of het nu acteren of dansen is. Wat dat betreft heb ik echt van mijn hobby mijn werk gemaakt met mijn eigen paaldansstudio: Anders Pole Power. Daarnaast word ik regelmatig gevraagd door Orpheus om mee te werken aan één van hun producties, zoals de KinderKaravaan bijvoorbeeld. Maar ik hou het programma van Orpheus zelf ook altijd heel goed in de gaten! Dit najaar meedoen aan SHOW Apeldoorn lijkt me geweldig. Maar ik zie nog het meest uit naar mijn eigen paaldansshow die ik in november als Gastprogrammeur mag organiseren. Hier pakken niet alleen mijn eigen leerlingen het podium, maar ook bekende namen uit de Nederlandse paaldanswereld. Iedereen mag laten zien wat hij kan op het gebied van paaldansen en aerial dance/sports zonder dat er een wedstrijdelement aan hangt. Ik hoop dat ik alle verwachtingen waar kan maken!

Voor mij is optreden voor een publiek een stukje zingeving. Het doet iets met me als ik zo anderen kan raken. En ik denk dat dit voor veel Apeldoorners geldt. Daarom is het ook zo bijzonder dat talent van alle leeftijden een kans krijgt om mee te doen aan een professionele theaterproductie tijdens SHOW Apeldoorn. En daarom wil ik Apeldoorn in de schijnwerpers zetten met mijn eigen show en paaldansen als theatervorm nog meer bekendheid geven."

 

  Meer over Theater van de Stad  
 
$titel1
 
Bright Side of Life: Indrukwekkende voorstelling zorgt voor verbinding
Carine Havenaar van COA was betrokken bij de voorstelling Bright Side of Life die op 25 mei plaatsvond. Een aantal Apeldoornse nieuwkomers deelde tijdens deze voorstelling hun droom. Vervolgens werd het aanwezige publiek gevraagd hun netwerk open te stellen, zodat de nieuwkomers zich op persoonlijk en professioneel vlak verder kunnen ontwikkelen. Carine vertelt over deze ervaring.

"We vonden het een eer dat we met een groep bewoners een bijdrage konden leveren aan Bright Side of Life. Allereerst de ervaring voor onze mensen om in een theatersetting te zijn, en dan ook nog het podium te mogen pakken!

Via de #meedoenbalie van het COA hebben we de mensen benaderd om mee te doen en deze kans te pakken om hun dromen te delen. Tijdens de voorstelling merk je hoe bevlogen de mensen zijn, hoe graag ze in contact komen met mensen die hen kunnen helpen hun droom waar te maken. Denk aan dat opstapje naar een carrière in de ICT, die vrachtwagenchauffeur die niets liever wil dan de weg op gaan of die jongen van 21 die gewoon wil voetballen. Vanuit mijn functie als programmabegeleider was het indrukwekkend om te zien hoe krachtig deze mensen zich buiten de muren van een AZC durven te laten zien en horen. Het verhaal van Bright Richards bracht bij het publiek de empathie, waar we later in de foyer de vruchten van konden plukken. Er werden telefoonnummers uitgewisseld en koffieafspraken gemaakt!"
 
De KinderKaravaan trekt door Apeldoorn deze zomer
De KinderKaravaan trekt door Apeldoorn deze zomer
In de laatste week van de zomervakantie reist onze KinderKaravaan weer langs de parken van Apeldoorn. Van maandag 15 tot en met vrijdag 19 augustus trakteren we twee keer per dag alle kinderen van 4 tot 12 jaar op de voorstelling Buurman ondersteboven. Met de KinderKaravaan brengen we kindertheater voor heel Apeldoorn naar de wijken. Zo geniet iedereen in de eigen omgeving van theater, ook kinderen die misschien normaal niet zo snel in Orpheus komen.

Buurman ondersteboven is voor alle toeschouwers een uitnodiging om te spelen met creativiteit. Een voorstelling met slapstick, live muziek en vette achterstevoren dansen.
  Programma & info  
 
Na 364 dagen fladderen De Vlinders weer
Na 364 dagen fladderen De Vlinders weer
De Vlinders noemen zichzelf vier oudere jongemannen die voor hun plezier hobbymuziek maken en met de opbrengst van concerten anderen helpen. 'Vlinder' Jan Ellenbroek vertelt dat zij met 9 concerten in Orpheus ruim €52.000,- voor verschillende doelen bij elkaar hebben gespeeld. 

"Op 10 september geven we ons laatste concert met onze muzikale gasten vrouwenkoor K.E.W., Bemused en Puck. Opnieuw gaat het batig saldo van het concert en de sponsorgelden naar K’leef, het inloophuis in Apeldoorn voor mensen met kanker en hun familieleden. Na negen keer Orpheus voelen we ons zo‘n beetje kind aan huis. De technische mensen begrijpen ons gelijk en technische wensen worden altijd na goed overleg en hun meedenken uitgevoerd. Wij zijn Orpheus zeer erkentelijk dat wij steeds weer met open armen en vriendelijkheid worden ontvangen. Apeldoorn mag trots zijn op de schouwburg en hun personeel en dat moet en mag ook wel eens gezegd worden!"
  Info & tickets  
 
Maatschappelijke agenda
Komende maanden in en buiten Orpheus

Datum Activiteit
23 juli t/m 14 augustus  Repetities en concerten in het kader van NJO Muziekzomer, NJON (huisgezelschap Orpheus) 
15 t/m 19 augustus KinderKaravaan, dagelijks twee gratis voorstellingen in de parken van Apeldoorn
5 t/m 8 september Internationale Masterclasses, lessen voor talentvolle jonge musici door masters in de klassieke muziek  
10 september Benefiet Concert voor K'Leef, De Vlinders - Apeldoornse Amateurs
16 september Theatermatches Orpheus, ontmoet je theatermaatje  
24 en 25 september Anatevka, Muziektheater Apeldoorn - Apeldoornse Amateurs  
26 september Inloopochtend Beweeg-cafè, beweeglessen voor 55+
28 september Prikkelarme Theatervoorstelling Uit Het Hoofd i.s.m. Stichting onbeperkt genieten. Reguliere voorstelling met o.a. aangepaste ontvangst voor mensen met een lage tolerantie voor prikkels
3 oktober Beweegcafè, beweeglessen voor 55+
8 oktober A star is born, MMT-orkest - Apeldoornse Amateurs 
9 oktober Pubquiz Middagje uit (toegang gratis) - Ouderenprogrammaraad
9 oktober Repetitie SHOW Apeldoorn - Apeldoorns amateurtalent repeteert voor Orpheus eigen show
 
Contact
Vragen over de Orpheus community? Mail een van onze collega's. 

Marij Wools Programmacoördinator Theater van de Stad en Educatie marij.wools@orpheus.nl
Patricia Gillet Community Coördinator  patricia.gillet@orpheus.nl
Karin Nijhuis Contactpersoon Maatschappelijke projecten en Apeldoornse Amateurs karin.nijhuis@orpheus.nl
Nicky van Rossum Programmeur  nicky.vanrossum@orpheus.nl
 


Theater Orpheus
Churchillplein 1
7314 BZ Apeldoorn


055 527 03 00
info@orpheus.nl
orpheus.nl
FB TW INSTA YT
 
Wil je geen of minder mail ontvangen?
Je kan je voorkeuren doorgeven of uitschrijven voor onze mailings.