Lees alles over wat we doen om van ons theater een plek voor iedereen te maken, een Theater van de Stad
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍ 
Niet goed leesbaar? Bekijk de online versie.
Theater Orpheus
$titel1
 
Beste partner!

Wat was het fijn zovelen van jullie op 20 januari in Orpheus te gast te hebben op het allereerste Partnerevent. De energie was voelbaar en de nieuwe connecties waren talrijk. Om het contact met onbekenden tot stand te brengen, vroegen we iedereen niet zijn of haar naam te noteren, maar het eigen talent. Een mooie ingang om in gesprek te gaan.

Met dit event heeft Orpheus de eerste stap gezet in een verdere samenwerking met tal van Apeldoornse organisaties en mensen. Wij zetten onze kennis, creativiteit en natuurlijk ons prachtige theater graag in om Apeldoorn nog meer te verbinden en te laten bruisen. Heb jij een idee hoe we dat samen kunnen doen, laat het ons weten. Immers aan de “eerste stap” heb je niets, zonder de “first follower”. Een even inspirerende als simpele wijsheid die prachtig wordt uitgelegd in dit filmpje:
First Follower: Leadership Lessons from Dancing Guy - YouTube

Dans jij ook mee?

Mirjam Barendregt

PS Over dansen gesproken… op zondag 25 juni organiseert Orpheus samen met onder andere ArtEZ, Dance Masters Wensink en Joji Na School of Arts de allereerste editie van het festival KWIK! Een festival waar je kunt kijken en genieten van dans, maar ook zelf mee kunt doen!
 
$titel1
 
Maatschappelijk werk Thomashuis Apeldoorn
Op een maandagochtend schuiven we aan voor een kop koffie met de bewoners van het Thomashuis in onze artiestenfoyer. Iedere maandag werken zij bij Orpheus en vanmorgen vertellen zij daar vol enthousiasme over. Het Thomashuis is een woonvorm voor mensen met een verstandelijke beperking. Door met de bewoners maatschappelijk werk te doen bij externe organisaties willen ze meer betrokken zijn binnen de samenleving.

Bewoner Remco bijt het spits af: “het Thomashuis helpt Orpheus en dat vind ik heel leuk”. Het begon ruim drie jaar geleden met koffieschenken tijdens de repetities van Gouden Dans. Waarbij ze trots vertellen dat ze óók nog naar de eindvoorstelling mochten! Gelukkig konden de bewoners toen dit project afliep aan de slag als vaste hulp van Frans (facilitair medewerker en volgens bewoonster Margo een ‘lekker ding!’). Controleren van de kleedkamers, vervangen van posters en kapotte verlichting en verzamelen van oud papier behoren tot de werkzaamheden. Klusjes als de Orpheus brandweerbus schoonmaken, bladblazen en met lieslaarzen de vijver in om het reclamedoek te vervangen, maken het werken bij Orpheus extra leuk.

Erik de Zeeuw, persoonlijk begeleider bij het Thomashuis: “De warmte die wij voelen binnen Orpheus is fantastisch. Altijd een hartelijk ontvangst, we voelen ons meer dan welkom en onze bewoners worden echt gezien! Het is ondertussen uitgelopen op een fijne, hechte samenwerking waarin we proberen om iedereen in zijn kracht te zetten. Het is mooi om te zien hoe dit tot uitvoering komt en zijn daarom ook zeer dankbaar dat Orpheus haar deuren openzet voor ons.
 
ASK, bijzondere Apeldoornse theatertraditie
Ieder jaar staat in de week voor Sinterklaas het ASK-theater op de planken van Orpheus. Voorzitter Bas Karman vertelt over deze bijzondere Apeldoornse theatertraditie.

Afgelopen november stonden wij na 3 jaar weer op het podium van Orpheus met de voorstelling: “Robin Hood en het verdwenen goud”. We hebben genoten van volle zalen met publiek van jong tot oud. In totaal bezochten bijna 9000 mensen deze voorstelling. Niet alleen basisschoolleerlingen genieten van onze voorstelling. Ook volwassenen komen onze jaarlijkse traditie nog steeds bezoeken. Iedereen is dan ook welkom!

Als ASK-theater hebben wij het doel kinderen minstens één keer in hun leven in aanraking te brengen met theater. Voor veel kinderen is het bezoeken van onze voorstelling hun eerste theaterbeleving. De beleving van een voorstelling, een volle zaal, acteurs op het podium en een prachtig verhaal vol dans en muziek; dat is wat wij ieder kind gunnen. Dankzij een unieke samenwerking met Theater Orpheus is dit al jaren mogelijk.

Dit jaar staan wij van 28 november tot 1 december in Orpheus met de voorstelling “The Wiz”! Je komt toch ook kijken? Houd www.ask-theater.nl in de gaten voor meer informatie en tickets.
 
$titel1
 
HubClub van Introdans
HubClub van Introdans
Onweerstaanbare dansvoorstelling
Dinsdag 6 juni vieren we de kracht van diversiteit met de voorstelling HubClub van Introdans. De line-up bestaat uit een diverse mix van dansers en makers van Introdans en gastmakers en performers, gekleed in spectaculaire kostuums van Bas Kosters. De HubClub’23 is een etalage van onweerstaanbare aantrekkelijke inclusieve danskunst. De artiesten zijn een afspiegeling van de volledige samenleving en blazen iedereen uit hun (rol)stoel.
 

Door de vlakke vloeropstelling waarbij het publiek om de dansers heen zit, waan je je in een nachtclub. Na afloop zetten we deze sfeer door en is iedereen uitgenodigd voor een dansje (of voor wie wil alleen een drankje) in de Orpheus Nachtclub in Restaurant O55.

Komende tijd gaan we samen met onze partners zorgen dat dit niet alleen op de dansvloer een viering voor iedereen is, maar óók voor het publiek! Wil je weten hoe jij of jouw organisatie hieraan bij kan dragen? Stuur een mail naar patricia.gillet@orpheus.nl.

  HubClub  
 
$titel1
 
Techniek & de Orpheus communities

Fabrizio Ranalli is al sinds 1999 werkzaam bij Orpheus als theatertechnicus. Oorspronkelijk als geluidstechnicus, maar tegenwoordig ook als eindverantwoordelijke voor de totale techniek tijdens een voorstelling. Binnen de community projecten staat hij deelnemers graag bij met zijn kennis en ervaring.

Orpheus geeft mensen die daar normaal niet staan een podium, heel gaaf dat ik er vervolgens voor kan zorgen dat dat ook nog een mooi podium is. Hun enthousiasme werkt aanstekelijk en ik geniet ervan om samen om tafel te zitten en hun ideeën verder vorm te geven. Dat dat voor meer techniekcollega’s geldt, is te zien bij een project als Gouden Dans. De ouderen werken zo vol overgave aan dit project mee en we staan dan ook in de rij om hierop ingepland te worden.

Een goed voorbeeld van wat ik kan bijdragen met mijn creativiteit en expertise is de paaldansshow van gastprogrammeur Nils-Anders. Deze stond geprogrammeerd in onze kleinste zaal. De enorme constructie die nodig was voor de show zou net aan passen. Door te verplaatsen naar de Rabobankzaal was het niet alleen praktischer qua opbouw, het zorgde ook voor de intieme sfeer van een nachtclub. Perfect voor deze middag! 

 
Maatschappelijke agenda

Bekijk de agenda met alle aankomende voorstellingen en activiteiten die vanuit een maatschappelijk oogpunt worden georganiseerd bij Orpheus.

  Bekijk de maatschappelijke agenda  
 


Theater Orpheus
Churchillplein 1
7314 BZ Apeldoorn


055 527 03 00
info@orpheus.nl
orpheus.nl
FB TW INSTA YT
 
Wil je geen of minder mail ontvangen?
Je kan je voorkeuren doorgeven of uitschrijven voor onze mailings.