Lees alles over wat we doen om van ons theater een plek voor iedereen te maken, een Theater van de Stad
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍ 
Niet goed leesbaar? Bekijk de online versie.
Theater Orpheus
Wij barsten van de energie!

Het negatieve nieuws overspoelt ons en lijkt soms alles te beheersen. Hoe blijven we als samenleving overeind, hoe helpen en versterken we elkaar, hoe knopen we de eindjes aan elkaar. Bij Orpheus noemen wij dat samenredzaamheid. Binnen onze mogelijkheden zijn wij er voor anderen en zorgen wij dat we het samen redden, samen vooruitkomen. Daar krijgen wij energie van!

Energie houdt ons ook bezig. Want ga maar eens een theater verwarmen en in het licht zetten. Dat loopt in de papieren. En toch gaan wij niet bij de pakken neerzitten. Ook nu kijken wij wat wel kan. Ons team zet zich met volle overtuiging en energie in om iedereen een mooie middag, fantastische voorstelling of bijzondere ervaring te brengen. Iets waar iedere bezoeker dan weer energie van krijgt. Tot in Orpheus dus!

Veel leesplezier en positieve energie gewenst,
Mirjam Barendregt
 
$titel1
 
Lionel Kistemaker maakt mee bij Orpheus
Lionel Kistemaker (18) was drummer in de eerste SHOW Apeldoorn én was een van onze eerste gastprogrammeurs. Hij drumt vanaf jonge leeftijd en werd gegrepen door het fenomeen musical toen hij als ukkie mee naar Soldaat van Oranje mocht. In 2017, toen hij in Orpheus Musicals in Concert zag dacht hij: dit is het, dit wil ik ook!

“Waanzinnig dan ook toen ik van Orpheus aan de slag mocht met mijn idee voor een theatervoorstelling met musicalarrangementen, onder leiding van een jongerenorkest. De oproep die ik op Facebook plaatste leverde meteen reacties op en zo vormde ik mijn cast & crew. De voorstelling op 24 september 2021 was een groot feest!

Als je eenmaal onderdeel bent van de community van Orpheus word je betrokken bij allerlei dingen. Zo mocht ik mee naar de première van Charlie and the Chocolate Factory. Als musicalfan heb ik al de nodige musicals gezien, maar dít had ik niet verwacht: GE WEL DIG! En vervolgens stelde Mirjam Barendregt me voor aan belangrijke mensen in de musicalwereld, zo speciaal.”

Charlie en the Chocolate Factory is van 19 t/m 30 oktober te zien in Orpheus. Bij de middagvoorstelling van zondag 30 oktober is een blindentolk van Komt het zien aanwezig, en is er voorafgaand aan de voorstelling een meet & feel moment, zodat ook blinden en slechtzienden kunnen genieten van het theater.
 
$titel1
 
Prikkelarm genieten
We werken samen met Stichting Onbeperkt Genieten om prikkelarm theater- en concertbezoek mogelijk te maken voor iedereen met een lage tolerantie voor prikkels. Iris van Heesch van Stichting Onbeperkt Genieten legt het graag uit.

“Door prikkels weg te nemen die niet bijdragen aan de theaterervaring - zoals felle verlichting, onverwachte geluiden of drukte van andere bezoekers - blijft er meer energie over om de voorstelling of het concert te beleven. Door vooraf duidelijke informatie te geven over wat de bezoeker kan verwachten, verlagen we de drempel om naar het theater te gaan. Zo kunnen ook mensen die niet goed tegen prikkels kunnen door bijvoorbeeld de gevolgen van niet-aangeboren hersenletsel, burnout, autisme of long COVID, genieten van theater. Het bezoeken van een voorstelling of concert is voor deze mensen een hele waardevolle ervaring en draagt bij aan hun welzijn. Zo vertelde een bezoeker me na afloop van een voorstelling: ‘Het is geweldig dat het zo prikkelarm is, nu kan ik me beter concentreren op de voorstelling en heb ik langer de energie om hier te zijn’.

We adviseren, trainen en begeleiden medewerkers van culturele organisaties, zo ook Theater Orpheus, om een prikkelarm bezoek aan te bieden. We kijken samen naar de mogelijkheden om bezoekers prikkelarm en gastvrij te ontvangen, de informatievoorziening via de website en de praktische voorbereiding.”

Kijk voor meer informatie en het prikkelarme aanbod van Orpheus op www.orpheus.nl/prikkelarm 
 
Onze eventmanager over de Orpheus communities
Onze eventmanager over de Orpheus communities
Guido de Waard werkt al 14 jaar bij Orpheus, waarvan 10 jaar als Eventmanager. Wat is eigenlijk zijn rol in de community projecten van Orpheus?

“Ik vind het interessant te werken met de diversiteit aan deelnemers binnen onze communities. Deelnemers doen dit vaak voor het eerst en dan komt mijn in de jaren opgebouwde oplossingsgerichte creativiteit goed van pas. Toen het event van gastprogrammeur Danika last-minute niet door kon gaan, zijn we om tafel gegaan. Het idee was te mooi om volledig op de plank te zetten. Mijn suggestie om het aan middelbare scholen aan te bieden werd opgepakt door Danika. Afgelopen maart vond het succesvolle congrestival Discover your World alsnog plaats voor zo’n 180 scholieren van de Heemgaard!

Het is leuk om deze enthousiaste mensen echt te helpen hun voorstelling of evenement een eigen identiteit mee te geven, die blijft hangen bij de bezoekers. En die triggert om een volgende keer weer te komen.”
 
$titel1
 

De KinderKaravaan van theater Orpheus bracht deze zomer weer theater naar de verschillende parken van Apeldoorn! Meer dan 1000 kinderen hebben genoten van de voorstelling ‘Buurman onderste boven’.

In het weekend van 22 & 23 oktober staat de Theaterbus van Orpheus bij het festival Roots in the Woods (www.rootsinthewoods.nl) op de Bosweide in Park Berg en Bos en presenteren we samen een mooi Theaterprogramma!

  Meer info  
 
Save the date 20 januari 2023: Orpheus Partnerevent
20 januari 2023 vanaf 16.00 uur ontvangen we al onze maatschappelijke, culturele en zakelijke partners voor het Orpheus Partnerevent. De rode draad deze middag is talentontwikkeling. De organisatie geven we dan ook graag uit handen aan studenten van de Saxion Hospitality Business School Apeldoorn. Het eerste gesprek heeft plaatsgevonden en nu is het aan de studenten om met een mooie invulling te komen. De uitnodiging met het programma volgt, maar zet de datum en tijd vast in je agenda; vrijdag 20 januari 2023 16:00-18:00 uur!
 
Workshop Fondsenwerving

Heeft jouw koor, orkest of theatergroep grootse of bijzondere plannen en heb je daarvoor extra financiering nodig? Meld je aan voor de Workshops Fondsenwerving. In drie bijeenkomsten (januari-juni 2023) geven workshopleiders Pieter Jongelie (zakelijk leider orkest de ereprijs) en Mirjam Barendregt (directeur Orpheus) je alle ins-en-outs van fondsenwerving en ga je vervolgens aan de slag om een succesvolle fondsaanvraag in te dienen.

  Informatie & aanmelden  
 
Maatschappelijke agenda

Bekijk de agenda met alle aankomende voorstellingen en activiteiten die vanuit een maatschappelijk oogpunt worden georganiseerd bij Orpheus.

  Bekijk de maatschappelijke agenda  
 


Theater Orpheus
Churchillplein 1
7314 BZ Apeldoorn


055 527 03 00
info@orpheus.nl
orpheus.nl
FB TW INSTA YT
 
Wil je geen of minder mail ontvangen?
Je kan je voorkeuren doorgeven of uitschrijven voor onze mailings.